NavigationFör press/media

Post och besöksadress
Nature Treats AB
Energivägen 6
742 34 Östhammar

Tel. (0046) 0173 - 311 00
Fax (0046) 0173 - 311 12

Kontakt: Iréne von Arronet
E-mail: info@naturetreats.se

 

Press/Media

PRESSRELEASER

Beauty Pearls, är ett serum med skimrande pärlor baserade på alger, hyaluronsyra och andra aktiva ingredienser som ger skydd, lyster åt huden och fyller ut fina linjer och rynkor. Det är Börlinds nya produkt som lanseras i november. Beauty Pearls kommer i tre varianter, Sensitive, Moisture och Regeneration. Riktpris ca 800 kr.

Alger och sjögräs har använts av befolkningen i Japan på ön Okinawa som mat i århundraden och de är kända för sin höga ålder och goda hälsa. Forskningsresultatet Beauty Pearls – Serum med skydd mot miljömässig negativ påverkan på huden, är ett resultat av samarbetet mellan Börlind och forskare i Japan och Bretagne.

Den "gröna kaviaren" algen Caulerpa Lentillifera, hyaluronsyra och skimrande mineralpigment är gemensamt i alla produkterna. Hyaluronsyra binder fukt, fyller ut linjer och rynkor och bildar en skyddande film på huden.

I Sensitive för känslig hud finns bl a allantoin och trollhassel som har en lugnande effekt på huden.

I Moisture för fuktfattig och torr hy finns även botanisk hyaluronsyra och stamceller från papyrus som stimulerar cellförnyelse och reducerar fuktförlust.

I Regeneration för hud med behov av återuppbyggnad finns en 3D matrix med extrakt från Taraträdet och polysackarider från grönalger som frigörs långsamt på huden och ger långtidseffekt. Kombinationen hjälper till att aktivera produktionen av elastin, ökar den fuktbindande förmågan och bidrar till bättre elasticitet.

Naturligt, effektivt och hållbart i kombination med avancerad bio-teknik är Börlinds grundstenar i produktutvecklingen. Beauty Pearls är certifierade av ECO-Control.

 

Nominerad till Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015

Nu har det hänt igen! Börlinds nya produkt Beauty Pearls, denna gång Moisture Serum, har nominerats till Swedish Beauty & Cosmetics Award i kategorin ”Årets Serum”. Det här är ett mycket prestigefyllt pris och vinnarna kommer att utses på en stora gala i mitten av april. Vi håller tummarna!

 

Finalist i Daisy Beauty Awards 2015

Beauty Pearls är nu en av finalisterna i Daisy Beauty Awards, katergorin "Årets Aktiva Hudvård". Läs mer om finalisterna här: Daisy Beauty Awards

 

 

 

 

Vinnare - Bästa Serum!

Beauty Pearls har vunnit Tara Beauty Awards 2014!

Iréne von Arronet fick ta emot priset för bästa serum i Tara Beauty Awards. Vi firar förstås och är både glada och stolta över den fina utnämningen!

Taras motivering: "En pärla till ansiktsserum där alger, hyaluronsyra och extrakt från taraträdet återfuktar och bygger upp huden. "Pärlorna" med mineralpigment ger en omedelbar lyster. Äkta ekolyx!"

 

 

Vill du veta mer om Beauty Pearls? Vänligen kontakta:

Iréne von Arronet, irene@naturetreats.se , Telefon: Mobil 0708 11 08 33, direkt: 0173-76 15 92

Företagsfakta

Annemarie Börlind är ett av marknadens ledande varumärken inom eko-kosmetik. Grundarna är Annemarie Linder som led svårt av acne i sin ungdom - i år fyller hon 90 år men ser ut som 60 - samt apotekaren Hermann Börner som tillverkade örtextrakten till företagets hudvårdsprodukter. Annemarie Börlind startades 1958. I dag finns produkterna i över 40 länderÖkad energiomsättning kan rädda hyn från att åldras i förtid.

Omsättningen är cirka 400 miljoner kronor. Sedan 1975 finns produkterna i Sverige. I Norge introducerades Börlind under 2007. De säljs genom utvalda hälsobutiker, terapeuter och hudvårdssalonger, samt på nätet.

 

 

 

 

LL Regeneration –jubileum i höst för en ekologisk hudvårdsserie från Börlind, fortfarande aktuell efter 40 år på marknaden.

Hudvårdsserien LL-Regeneration, är fuktgivande och återuppbyggande, med dokumenterad effekt* på fina linjer och rynkor. Grundkompositionen är fortfarande densamma som vid lanseringen 1974. Kontinuerlig utveckling med ny teknologi och nya metoder för att tillverka naturliga, sköna, väldoftande crèmer har gjort LL-serien till en favorit hos kvinnor 30+ i flera generationer.

En serie hudvård från Börlind omfattar rengöring, ansiktsgelé/serum, dag-, natt- och ögoncrème som alla samverkar och förstärker effekten.

Grundkompositionen i LL-Regeneration består av kallpressade vegetabiliska oljor, ett patenterat örtextrakt, källvatten, vitaminer, mineraler och olika fuktkomponenter.

Ekologiska råvaror, hållbar produktion och socialt ansvar i de råvaruproducerande länderna är etiska val. Produkterna är certifierade av ECO-Control.

*De dermatologiska testerna utfördes på ett oberoende hudinstitut under ledning av Dr H.P Nissen. I studierna med LL-seriens olika produkter deltog 20 frivilliga försökspersoner, kvinnor mellan 30 och 59 år. Både fuktighet, elasticitet och fasthet ökade markant. Mest dramatisk effekt gav ögoncrèmen som visade på 70% minskat rynkdjup redan efter 14 dagars användning. Inga överkänslighetsreaktioner noterades hos någon.

augusti 2014

Vill du veta mer? Kontakta Iréne von Arronet
Telefon: 0173-311 00 / 0708-11 08 33

 

 

 

 

System Absolute för normal till torr hy 40+ i ny version, är anti-aging på hög nivå!

Hela serien har utvecklats för den medvetna kvinnan, som vill uppnå tidlös skönhet med naturlig hudvård. Alla produkter har fått en extra tillsats av hyaluronsyra. Med senaste bio-teknik har ett nytt distributionssystem skapats, en struktur i 3-D matrix från Taraträdets frukter i kombination med  ett fuktgivande algextrakt som ger silkesmjuka crèmer med  djupverkande långtidseffekt på huden.

En ny dag- och nattcrème i light -version har tillkommit.

Ögoncrèmen har ny komposition med extrakt från det persiska silkesträdet som stramar upp huden på ögonlocken och ekologiskt koffein, som märkbart reducerar svullenhet och mörka fält under ögonen.

mars 2014

Vill du veta mer? Kontakta Iréne von Arronet
Telefon: 0173-311 00 / 0708-11 08 33

 

 

ROSE BLOSSOM REVITALIZER

Rosor i stället för Opium – Börlind lanserar ny produkt med både EKO och socialt ansvar i flaskan.

I den iranska provinsen Kerman på 2500 m höjd har Börlind genom långtidskontrakt med farmare bidragit till omställning från en neddrogad misär med opiumodling till en blomstrande ekologisk rosenodling. En del av vinsten finansierar ett jourhem för utsatta kvinnor och tre barnhem i regionen.

Det går åt mellan 4 och 5 ton rosor till en liter persisk rosenolja. Det är den väldoftande Damascenarosen, också utsedd till årets medicinalväxt, som har gjort den stora skillnaden för människorna i området. Knopparna skördas under juni månad. På den höga höjden är rosorna skyddade från insekts- och mögelangrepp och kan odlas helt ekologiskt, en win-winsituation för alla.

Rose Blossom Revitalizer är en fuktgivande, lugnande, vitaliserande antiaging-produkt i två faser. Omskakas före användning, går snabbt in i huden och passar utmärkt som bas för makeup. Passar alla hudtyper. Helt fri från emulgeringsmedel är den lämplig även för känslig hud.

Några andra aktiva ingredienser:

Stenfrörot, dämpar rodnader, skyddar mot miljörelaterat åldrande och har viss antibakteriell verkan, jojoba- och makadamianötolja gör huden mjuk och len och bisabolol är lugnande. 

 

juni 2013

Vill du veta mer? Kontakta Iréne von Arronet   
Telefon: 0173-311 00 / 0708-11 08 33

 

 

ZZ-Sensitive favorit när teatersminket tär hårt på huden för artister

Teatersmink är en viktig del i yrkesklädseln för alla artister. Men den flitiga användningen av starka färger och tjocka lager smink tär hårt på huden och gör att många får hudproblem. Följden blir en hyperkänslig hud, som behöver skonsam hudvård till vardags. ZZ-Sensitive serien har blivit en favorit hos många, eftersom den är helt fri från retande ämnen som dofter, färger och konserveringsmedel. ZZ-Sensitive är baserad på lugnande örtextrakt och milda oljor. I serien finns en mild rengöringsmjölk, ett lugnande örtansiktsvatten, dag-, och nattcrème.

Rengöringen appliceras alltid på torr, smutsig hud, får verka ett par sekunder, masseras sen upp med lite vatten. Avlägsnas med fuktad kosmetiksvamp och sköljs sedan av med vatten.

Ansiktsvattnet klappas in på rengjord hud och ska sitta kvar för att utveckla örternas välgörande egenskaper. Genom fukten öppnas också huden och crèmerna går in lättare.

Crèmerna räcker länge - en liten klick, stor som en ärta, masseras ett par sekunder till kroppstemperatur mellan fingertopparna innan de smörjs in i huden.

Aktiva ingredienser är bl a åkerfräken, kamomill, läkemalva och citronmeliss, majs- och vetegroddsolja, sheasmör, mm.

Eye Wrinkle Cream är ögoncrème som passar för hyperkänslig hy.

ZZ-Sensitive finns i hälsobutikerna, hos terapeuter och SPA-anläggningar.

Rengöring 150 ml, Facial toner 150 ml, Dag- nattcrème 50 ml.

 

Ökad energiomsättning kan rädda hyn från att åldras i förtid.

Eko-kosmetikföretaget Annemarie Börlind lanserar en nyhet för alla som påverkas av den kalla årstidens effekter på känslig hy. Hemligheten bakom NatuRepair är ett komplex av aktiverade ceramider med C- och E-vitamin, kreatin och hyaluronsyra som ökar energiomsättningen i hyn och tillför fukt. Kreatin finns naturligt i huden och stimulerar cellomsättningen, vilket i sin tur motverkar negativt miljörelaterat åldrande.Några av hudens värsta fiender som får den att åldras i förtid är torr inomhusluft, smutsig stadsmiljö och hårt vinterväder. Genom regelbunden användning av produkten hjälper man hyn på traven genom att stimulera ny cellbildning.

Lagom till höst- och vintersäsongen lanserar nu eko-kosmetikföretaget Annemarie Börlind produkten NatuRepair - Skin Renewal Fluid, en lotion som enligt företaget bromsar åldrandet och gör huden både slätare och mjukare.

NatuRepair - Skin Renewal Fluid är en ljuvlig lotion med härlig doft som gör huden slät, mjuk och fin. Det är helt enkelt en underbar produkt, säger Iréne von Arronet, representant för Annemarie Börlind i Sverige.

Det ligger många år av forskning och vunna erfarenheter bakom varje ny produkt från Börlind, fortsätter hon. Hemligheten bakom NatuRepair är ett komplex man kallar Bio-recell av aktiverade ceramider med höga halter C- och E-vitamin, kreatin och hyaluronsyra som ökar energiomsättningen i huden och tillför fukt. Kreatin finns naturligt i huden och stimulerar cellomsättningen, aktiverar energiomsättningen och motverkar negativt miljörelaterat åldrande. Kreatin används även som kosttillskott för att öka prestationsförmågan inom idrotten, som en slags energibooster. Negativ miljöpåverkan och fria radikaler kan motverkas effektivt så att åldringsprocessen saktar ner. Till och med äldre hudceller (det bildas nya hela tiden) får en ny "kick" så att de negativa effekterna på huden såsom minskad elasticitet bromsas upp, avslutar Iréne von Arronet.

Annemarie Börlinds produktsortiment hjälper och stödjer hudens naturliga funktion och består av ekologiskt odlade och noggrant kontrollerade vegetabiliska råvaror. De är (alltid) dermatologiskt testade på människor (aldrig på djur) för effekt och hudvänlighet. Även förpackningarna är framtagna med största möjliga hänsyn till natur och miljö och produceras av återvinningsbara eller biologiskt nedbrytbara material. Flera av företagets hudvårdsprodukter har uppmärksammats internationellt och bl a vunnit respektingivande och förtroendebyggande branschpriser i såväl Frankrike som USA.

Säljs, i hälsobutiker, hos hudterapeuter, via internet samt hos utvalda SPA-anläggningar över hela landet.

Samtliga Börlind-produkter hjälper hudens naturliga funktion och består till 100 procent av vegetabiliska råvaror som botaniska oljor och vårdande, lugnande och fuktgivande växtextrakt.

Cirkapris: 800 kronor för 30 ml.

För ytterligare information kontakta:
Iréne von Arronet Telefon: 0173-311 00 / 0708-11 08 33


Ekokosmetik kan reducera besvärande cuperoser med 20%.

Kyla, vind och värmeväxlingar leder ofta till missprydande kärlbristningar, s k cuperoser, vilket  är ett vanligt problem för människor med känslig hy.  Rodnaden i sig är inte skadlig men upplevs ofta som störande kosmetiskt och därmed psykiskt.

Men det finns hjälp! Facial Firming Gel från eko-kosmetikföretaget Annemarie Börlind innehåller Celandine* och extrakt från vit skivling som verkar starkt sammandragande.
Gelen stärker hudens struktur, slätar ut rynkor, normaliserar pH-värdet och tillför fukt. De ytliga blodkärlen dras ihop samtidigt som kapillärväggarna stärks vilket får de små blodsamlingarna att transporteras bort och därmed minskar rodnaderna. Facial Firming Gel ingår också i Börlinds hudvårdsprogram för personer med rosacea.

Oberoende tester visar att 28 dagars användning av Facial Firming Gel minskar synbarheten av cuperoser med 20%, gör huden 38 % fastare, samt  ökar hudens elasticitet betydligt.

Övriga aktiva och fuktgivande komponenter i Facial Firming Gel kommer  från Baobabträdet, trollhassel och åkerfräken Dessa i kombination svalkar, stärker och vårdar huden och gör den  fast och len.

Baobabträdet som växer i Afrika kan lagra upp till 120.000 liter vatten i stammen och är en viktig vattenreservoar för både djur och människor.

Användning: Facial Firming Gel appliceras på väl rengjord hud, under dag- och/eller nattkrämen för att få bästa effekt. Den kan även klappas in ovanpå make-upen och fungerar då som en fräsch, uppstramande "Quick fix".

Samtliga Börlind-produkter hjälper hudens naturliga funktion och består till 100 procent av
vegetabiliska råvaror som botaniska oljor och vårdande, lugnande och fuktgivande växtextrakt.

Facial Firming Gel säljs i hälsobutiker, hos terapeuter samt utvalda SPA-anläggningar över hela landet.

Cirkapris: 360 kronor för 50 ml.

Vill du veta mer? Kontakta Iréne von Arronet
Telefon: 0173-311 00 / 0708-11 08 33

*Celandine är ett extrakt av svalört som även använts som sammandragande faktor i medicinska salvor för att minska hemorrojder. (Texier, O, Ahond A, Regerat, F och Pourrat H, (A triterpenoid saponin from Ficaria ranunculoides tubers. Phytochemistry 1984, 23:2903,-2905).

 

Naturlig hjälp mot acne:

Purifying Care från Börlinds är en hudvårdsserie som är specialkomponerad för att bota acne med fyra produkter som samverkar och förstärker effekten. En del i behandlingen är även att använda olivolja.

Efter ansiktsmasken klappar man in ansiktsvatten och smörjer sedan in huden med kallpressad olivolja och avslutar med ansiktscrèmen. Det lugnar, förebygger och bygger upp, säger Iréne von Arronet agent i Sverige.

Fett löser fett då det luckrar upp talgproppar som bildas i huden och är därför en viktig ingrediens att ha med i en behandling av acne. Purifying Care från Annemarie Börlind är en produktserie där de verksamma ämnena minskar talgproduktionen, rensar ut finnar och pormaskar samt hjälper huden att återfå balans.

Alla Börlinds produkter hjälper hudens naturliga funktion och består till 100 procent av vegetabiliska råvaror som botaniska oljor och läkande, lugnande och desinficerande örtextrakt som inte torkar ut huden. De aktiva örterna i Purifying Care är bland andra salicylsyra, kamomill och kamfer som tar bort bakterier, medan rölleka, allantoin och lakritsrot regenererar (bygger upp) huden och lugnar.  Fuktgivande ämnen är pro-vitamin B5, aloevera och sorbitol.

Rengöringsgelén innehåller milda tvättaktiva ämnen som lugnar och desinficerar.

Ansiktsvattnet är naturligt antibakteriellt och balanserar huden och tillför behandlande örtextrakt.

Ansiktscrèmen innehåller jästextrakt som minskar talgproduktionen.

Den djuprengörande lermasken kan användas en till två gånger per vecka. Kaolin är en vit lera som gör rent på djupet och tar bort överflödigt fett.

Ultrastick ger akut hjälp mot finnar. Det duttas på flera gånger om dagen och stoppar finnarna innan de bryter ut, eller får dem att läka fortare.

Täckstiftet finns i två nyanser, ljust och mörkt, som täcker, läker och vårdar.

Grundaren av tyska ekokosmetikföretaget Börlind botade själv sin svåra acne med hjälp av örtextrakt och vegetabiliska crèmer. Börlinds acneskola och Purifying Care-produkter har sedan dess hjälpt flera tusen personer till en frisk hy utan acne. 

Purifying Care säljs i hälsobutiker, hos terapeuter samt utvalda SPA-anläggningar över hela landet.

Cirkapriser: Cleansing Gel 150 ml, 210 kronor, Cleansing Mask 75 ml, 210 kronor, Facial Toner 150 ml, 210 kronor, Facial Cream 75 ml, 210 kronor, Ultra Stick 115 kronor och Täckstift 65 kronor.

 

Annemarie Börlinds Acneskola

Del 1:

Sex steg till balanserad hud utan finnar med Börlinds produktserie Purifying Care:

1. Tvätta ansiktet morgon och kväll.  Ta cirka en tesked rengöringsgel och massera in i ansiktet med lite vatten. Låt verka 30 sekunder och skölj därefter med vatten.

2. Badda lite ansiktsvatten på ansiktet och låt det torka på huden.

3. Smörj därefter in ansiktscrèmen.

4. Lägg på Ultrastick direkt på finnarna vid akuta problem.

5. Täck över finnarna med täckstift som både vårdar, skyddar och döljer.

6. Gör en djuprengöring med ansiktsmask en till två gånger per vecka och massera efteråt in en kapsel Intensive Care*, eller kallpressad olivolja.

Komplettera med följande kosttillskott per dag:

Royal Jelly: 2 kapslar de första två veckorna. Därefter en kapsel i ca två månader.

B-50 komplex: 2 tabletter.

E-vitamin: 1 kapsel vetegroddsolja (400 mg).

Zink: 10 mg.

Utrensning: Holisticas Propargile - 2 kapslar morgon och kväll med ett stort glas vatten. 2 - 4 veckor.

Börlinds kur mot finnar kan innebära att finnarna blossar upp och blir ännu värre. Det är bara under en kort tid och är en effekt av utrensningen. Ha tålamod för det tar cirka fyra veckor för huden att bilda nya celler. Produkterna kan även användas på rygg, bröst och hals.

* Intensive Care är kapslar från Börlind som innehåller GLA, Ceramider och antioxidanter, lämpliga att använda vid acne som samtidigt är fjällande och rodnande.

Del 2:

Tips och råd

Tips för bättre hud:

Massera ansiktet med kallpressad olivolja. Tvärt emot alla råd om uttorkande produkter för att fett löser fett.  Gör så här: gör rent huden, klappa in ansiktsvatten och lägg sedan masken. Massera efteråt in en kapsel Intensive Care eller kallpressad olivolja. Låt verka över natten. 1-2 gånger i veckan.Ät fibrer, ca 2 msk vetekli varje morgon till exempel i filmjölken så att magen fungerar, för det syns på huden om gammalt skräp finns i tarmarna. Drick 6-8 glas vatten om dagen.Ät mycket frukt och grönsaker.Ät Omega-3 fettsyror. Det finns i lax, strömming, makrill och sill. Ät något av dessa livsmedel 2-3 ggr per vecka, eller ät fiskoljekapslar.

Undvik:

Starka rengöringsprodukter som torkar ut huden. Det stressar huden till att bilda ännu mer talg och den onda cirkeln är ett faktum.Hudvård baserad på mineraloljor, som täpper till hudens porer och hindrar den från att andas.Fet snabbmat och socker eftersom bakterier växer av socker.Kläm inte på finnarna, det sprider bakterierna som snabbt förökar sig.

Del 3:

Vanliga frågor om acne

Varför får man finnar?

Tonårsfinnar kallas Acne Vulgaris på medicinskt språk. Man får fet hud, kvisslor, finnar och pormaskar i ansiktet, på halsen, ryggen och bröstet. Det beror på den stora hormonomställningen i kroppen när man blir vuxen. Alla individer har både kvinnliga och manliga hormoner. Hos vissa tonåringar bildar kroppen mer androgena, dvs manligt, könshormon, som leder till ökad talgproduktion och risk att drabbas av acne. Det brukar gå över i 20-årsåldern. Hormonbalansen kan också påverkas av p-piller och dröja kvar hos en del som då har acne även i vuxen ålder.

Hur bildas finnar?

Androgena hormoner ger impulser till ökad talgproduktion. Hårsäckskanalen proppas igen av de nya cellerna och en så kallad komedon bildas. I den finns den speciella bakterien Propionibacterium acne. Den gör att fettsyror frisätts och läcker ut till huden där de irriterar och orsakar en inflammation. Pillande och petande med fingrarna frigör bakterier och det bildas en infektion. Finnen är ett faktum.